Osallistuminen yritysmessuille

Posted by Elenora Lueilwitz on June 19, 2020
Vinkit

Messut ovat erittäin tehokas markkinoinnin ja myynnin kanava. Ne kokoavat yhteen jopa tuhansia ostajia ja myyjiä yhteen paikkaan lyhyessä ajassa. Messut ovat erinomainen tapa saada näkyvyyttä yrityksellesi ja loistava tilaisuus myös verkostoitumiseen. Kuitenkin monet yritykset empivät osallistumistaan ainakin ensimmäisellä kerralla. Miksi sinun ja yrityksesi kannattaisi osallistua messuille joko omalla osastolla tai sitten messuvieraana? Messuilla saat kattavan kuvan alasi markkinoista ja muista toimijoista – niin asiakkaan kuin myyjän näkökulmasta. Messuilla voit esitellä yrityksesi ja tuotteesi ammattilaisille, jotka voivat helposti arvioida laatua ja vertailla sinua ja yritystäsi markkinoiden muuhun tarjontaan. Messut tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden keskustella ja vastata henkilökohtaisesti potentiaalisten asiakkaidesi kysymyksiin. Osaavana ammattilaisena voit toiminnallasi vahvistaa yrityksesi brändiä.

Valmistaudu messuihin huolellisesti

Kerro asiakkaillesi etukäteen, että olet osallistumassa messuille. Lähetä sähköpostia tai henkilökohtaisia kutsuja kohderyhmälle hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, jotta he tietävät, että voivat tavata sinut ja yrityksesi messuilla. Messujen osallistujaluettelot ovat saatavilla etukäteen, joten selvitä huolellisesti keitä sinulle tärkeitä henkilöitä messuille osallistuu. Mieti ketkä saattaisivat olla kiinnostuneita yrityksestäsi, lähesty potentiaalisia uusia asiakkaita ja pyri sopimaan tapaamisia. Ole sosiaalinen ja verkostoidu! Muista, että messuilla on myös tuhansia kaltaisiasi näytteilleasettajia, jotka haluavat olla yhteydessä samanhenkisiin ihmisiin ja ovat aina valmiita keskustelemaan molempia hyödyttävistä tavoista tehdä yhteistyötä. Yksinomaan ostajat eivät osallistu messuille ja näyttelyihin. Erilaiset konsultit, tuotekehittäjät ja edustajat tulevat paikalle etsimään uusia mielenkiintoisia tuotteita ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Tyylikäs messuosasto ja materiaalit varmistaa onnistumisen

Kun teet päätöksen osallistua messuille, panosta myös osastoon ja kaikkiin messuilla tarvittaviin markkinointimateriaaleihin. Kaikki alkaa osaston tyylikkäästä ja houkuttelevasta ulkoasusta – brändisi mukaisista messuseinistä ja messupöydistä. On ilo kutsua asiakkaita viihtyisälle ja yrityksesi kaupallista viestiä vahvasti julistavalle osastolle. Mitä muuta tarvitset? Roll up -telineitä ja banderolleja, tarroja ja lippuja. Ja tietysti esimerkiksi kaulanauhat ja nimikyltit, joista vieraat tunnistavat yrityksesi edustajat. Tarvitaan paljon suunnittelua, jotta yrityksesi viesti erottuu ja vakuuttaa asiakkaat parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus ammattimaisen vaikutelman tekemiseksi vähemmän on enemmän ja tyyli ja design ovat pääroolissa. Juuri tässä mukaan astuu Axon Profil, jonka laaja valikoima tarjoaa juuri tarvitsemiasi asioita onnistuneeseen messuesiintymiseen.