Isoksi kalaksi isojen joukkoon – Oman yrityksen profilointi

Posted by Elenora Lueilwitz on February 22, 2015
Vinkit

Onneksi olkoon! Oma yritys on pystyssä, ensimmäiset asiakkaat ryntäsivät luoksesi ja sana leviää kohderyhmän keskuudessa. Tähän asti olet onnistunut hankkimaan maksavia asiakkaita kenties puskaradion kautta tai pienen budjetin markkinointikampanjalla. Seuraava askel tekee eron voittajien ja häviäjien välillä. Yritysprofiilin kirjoittamiseen tarvitaan tarkkuutta, luovuutta ja konkreettista visiota. Oman yrityksen ja vision artikulointi ei käy aina yhtä helposti paperilla kuin omissa ajatuksissa. Erittäin hyvä alku on etsiä ja tutkia muiden yritysten profiileita, joiden avulla saat hieman käsitystä siitä, mitä kannattaa kirjoittaa ja mikä jättää pois. Käydään läpi muutama tärkeä piirre hyvästä yritysprofiilista.

Kukaan muu ei todennäköisesti tule tuntemaan yritystäsi yhtä hyvin kuin sinä itse. Täten tärkeintä on aloittaa kirjoittamalla ylös tärkeimmät piirteet, joiden avulla yrityksesi erottuu muista kilpailijoista. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi kirjoittaa tekninen tuotantoerittely tai SWOT-analyysi. Päinvastoin, tärkeintä on löytää avainsanat, joista löytyy tunnelataus ja sidos lukijan arvoihin ja arkeen. Esimerkiksi Casumo-nettikasino lupaa poistaa pelaajien elämästä tylsyyden jännittävien pelien avulla. Sisällytä alasi sanastoa niin, että uudet kuluttajat edelleen ymmärtävät yrityksesi perusajatuksen.

Avaa ihmisille syitä

Avaa ihmisille syitä, miksi nimenomaan sinun tuotteesi tai palvelusi helpottaisi heidän työtä tai arkea ja tuo samalla konkreettista lisäarvoa. Houkuttele uusi asiakas tai vierailija oman yrityksen ”tietosyöteillä” tutkimaan lisää yrityksesi toiminnasta ja menestyksestä. Menestyksestä puheen ollen, suomalaisen kulttuurin yksi kulmakivistä on nöyryys ja vaatimattomuus. Ole ylpeä yrityksesi saavutuksista! Yrittämisessä pärjäävät he, joilla on luonnetta ja röyhkeyttä tehdä asiat toisin. Yrittämisen ydinidea on riskinotto. Täten riskitön yritysprofiili on ensimmäinen askel yrityksesi aikaiseen kuolemaan.

Yksi vaihtoehto erottua massasta

Yksi vaihtoehto erottua massasta yritysprofiilia kirjoittaessa on houkutella lukijat esiin kannustimilla. Jos mikään ihmisluonteessa on varmaa, se on ihmisten positiivinen asenne ilmaisia lounaita kohtaan. Axon Profil ymmärtää edellä mainitun psykologisen tosiasian mahdollisuudet yritysmaailmassa tarjoamalla laadukkaita yrityslahjoja, joita esimerkiksi yrityksesi voi sisällyttää uusien asiakkaiden hankkimiseen. Näillä perusasioilla pääset takuulla alkuun ja luot uusia asiakassuhteita sekä siltoja menestykseen. Onnea matkaan, teitä yrittäjiä tarvitaan Suomessa enemmän kuin koskaan!

Löydä sopiva liikelahja yritykselle nopeasti verkossa! Nykyään voit löytää nopeasti laadukkaat liikelahjat netissä – nopeasti. Unohda jonottaminen ja työläs prosessi hankkia asiakkaille liikelahja, vuonna 2024 liikelahjat tilataan verkosta suoraan yrityksen toimistolle kuljetettuna.

Muista asiakasta tyylikkäällä liikelahjalla

Haluatko erottautua kilpailijoista? Mitä jos tarjoasit asiakkaille hyvän asiakaskokemuksen samalla, kun valjastat ne oman yrityksesi brändi lähettiläisiksi? Kaikki tämä onnistuu oikein mitoitetulla liikelahjalla, jonka voit tilata verkosta muutamassa minuutissa.

Muista myös työntekijät

Yrityksen työntekijät voidaan samalla lailla saada yrityksen brändilähettilääksi. Kuinka? Tarjoamalla laadukkaita yrityksen brändissä olevia erilaisia tuotteita! Voit teettää oman yrityksen brändissä esimerkiksi kyniä, muistioita, reppuja, termospulloja, herkkuja ja kahvia!

Muista, että investoimalla oman työntekijän hyvinvointiin yrityksen omilla tuotteilla, saat iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mikset samalla lisäisi työntekijän tyytyväisyyttä, kun oman yrityksen brändi tulisi useammalle nähtäväksi?

Panosta laadukkaaseen liikelahjaan

Investointi liikelahjaan voi olla hyvä investointi. Mutta, huonoa liikelahjaa ei kannata koskaan antaa asiakkaalle! Jos liikelahjan laatu on huono, kannattaa lahja jättää kokonaan antamatta.

Hankkimalla liikelahjan tunnetulta ja laadukkaalta sivustolta, varmistat, että asiakkaalle annettava laatu on linjassa yrityksenne laatuvaatimusten kanssa. Näin saatte rakennettua laadukasta mielukuvaa yrityksestänne asiakkaille – alhaisella kustannuksella.

Ennen liikelahjan hankintaa kannattaa tarkistaa, että oman yrityksen logo on laadukkaasti teetetty. Älä printtaa materiaalia, jossa logon laatu on huono tai epäselvä.

Sinunko yrityksesi messuille?

Moni pienyrittäjä saattaa miettiä, kannattaako hänen osallistua messuille ja pohtii, mitä hyötyä siitä voisi olla. Pienemmille yrityksille on usein tutumpaa markkinoida itseään sosiaalisen median alustoilla ja kasvokkain markkinointi messuilla voi olla vieraampaa. Messut voivat myös lähtökohtaisesti tuntua jännittävältä ja hankalalta ajatukselta. On kuitenkin hyvä miettiä, voisiko oma yritys hyötyä messuille osallistumisesta.

Kasvotusten markkinoinnin edut

Messuilla kasvotusten tapahtuva markkinointi voi olla tehokas ja mieleenpainuva tapa kohdata mahdollisia asiakkaita ja edustaa yritystä. Moni kuluttaja on tottunut loputtomaan kasvottomaan markkinointiin, jota hän kohtaa jopa kotisohvallaan ollessaan jatkuvasti. Messuilla on mahdollisuus kasvokkain kohdata asiakkaita ihmisläheisemmällä tavalla. Lisäksi ympäristö toimii markkinoijan hyväksi, koska messuilla vierailevat tietävät, että tapahtumassa on markkinointia ja osittain juuri sen vuoksi hakeutuvat sinne. Yritys voi siis luottaa siihen, että asiakas on halukas kuuntelemaan.

Sopivan tapahtuman valitseminen

Erilaisia messuja järjestetään Suomessa ja ulkomailla. On hyvä tutustua etukäteen tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja valita niistä yritykselle sopiva. Kannattaa myös valmistautua messuille etukäteen hankkimalla tarvittavat oheistuotteet ja tarvikkeet, kuten esitteet ja käyntikortit.