Käytätkö paljon puhelinta ajaessasi? Tarvitset ainakin nämä välineet

Posted by admin on April 08, 2021
Vinkit

Hands free -laite on käytännössä välttämätön, kun puhut ajon aikana, sillä kaiutinta käyttäessä auton häly kuuluu häiritsevänä keskustelukumppanisi korviin. Jo tieliikennelainkin mukaan puhelinta tulee käyttää niin, ettei se häiritse ajoa.

Liiketoiminnan harjoittaminen vaatii välillä tapaamisia kaupungeissa ja alueilla, joilla et muuten vietä aikaa. Vieraassa ympäristössä ajaessasi tarvitset paljon myös puhelimesi navigaattoria. Erilaiseen autoon tarkoitettuja puhelimen pidikkeitä onkin runsaasti. Jotkut saa kiinnitettyä jopa auton ohjauspyörään, jolloin kartta on heti silmien alla joka hetki.

Pidikkeitä ja alustoja autoon löytyy todellakin joka lähtöön. Puhelimen voi kiinnittää ratin lisäksi tuulilasiin, auton cd-soittimeen tai käytännössä minne tahansa käsiesi ulottuville. Kun haluat saada aiheen laajuudesta käsityksen, vilkaise tätä verkossa. Välineitä puhelimen käyttöön ajon aikana löytyy jo niin moneen makuun ja tarpeeseen, että tarvitaan jo mielikuvitusta, jos nykyvalikoima ei miellyttä.

Hanki laturi pidempään ajoon

Jos vietät suuren osan päivästä auton ratissa ja puhelimesi on sinä aikana kovassa käytössä, todennäköisesti myös lataat puhelinta autossa. Saatavilla on jopa laturikokonaisuuksia, joilla voit ladata yhdestä USB-portista samanaikaisesti useampia laitteita. Jos kuitenkin käyttämäsi auto on vanha ja sen akku huono, kannattaa olla jättämättä laitteita lataukseen, kun et aja. Lataus voi periaatteessa jopa viedä akun viimeiset virrat.

Muista kuitenkin aina puhuessasi, ettet käy liian kiihdyttäviä keskusteluja kesken ajon. Kokenutkin kuski voi tehdä virheitä, jos kuulee jotain tarpeeksi hyvää tai pahaa.